Randning nr II

Från en väska till en annan till en tredje. Inte riktigt mentalt redo än. Landade hemma i soffan bara för att studsa vidare direkt igen. 

Den här gången ska jag till länssjukhuset som jag tidigare mest ringt och pratat med. Ser fram emot att låta röster få ansikten och namn blir personer. Förväntar mig att i ett första steg lära mig om hematologi, det vill säga blodsjukdomar, så jag kan hålla i grundläggande utredningar i framtiden och veta på ett ungefär vad som väntar patienterna när jag remitterar dem vidare. Jag tänker att jag inte måste kunna alla flerbokstavsförkortningar på krångliga cellgiftskurer men hoppas jag ska bli en fena på att förklara orsakerna till olika blodbrister och hitta olika typer av blodcancer.

Föreställer mig att inte alla kommer heja på mig i korridoren som hemma på lilla sjukhuset.
Har nog inga egentliga farhågor, möjligtvis att bara bli fast som underläkarslav på nån avdelning och inte få möjlighet att lära mig det jag behöver kunna.

Är nog lite för trött för att tänka allt för mycket, men det kommer gå över när jag väl landat i min nya lägenhet. För randningstiden brukar innebära stora mängder fritid eftersom vardagens vanliga, om än välkomna, inslag i form av spontana kompisträffar och hemprojekt komprimeras till helgerna. Mycket tid att vila och läsa med andra ord.

Så, länssjukhuset, här kommer jag. At your service! Snart också utvilad.

RSS 2.0