Inte en dag...

...utan något möte.

Måndag: läkarkonferens i Huvudstaden

Tisdag: videokonferens med länet

Onsdag: utbildningskonferens

Torsdag: planeringsmöte

Fredag: APT

När ska man lära sig nåt på riktigt? Mellan mötena och signeringskorgen?

Jag har alltid skytt administration och sjukhuspolitik som pesten. Men så började jag se felaktigheter i systemet och en önskan att förändra samt kollegornas förtroende fick mig att börja engagera mig.

Det tog inte lång tid att bli fast i adminträsket, med allt mindre tid för att kunna koncentrera mig på medicinen och mina patienter. Mindre tid för det som faktiskt känns belönande mot slutet av dagen.

Kommentarer
Postat av: Anne

Hej!

Jag har ställt denna fråga till flera läkare som ska bli läkare. En del är studentläkare, AT-läkare, ST-läkare. Jag har så gott som fått olika svar från dem alla. Så nu ställer jag samma fråga till dig.Så här har mina frågor varit:

# Varför valde du att studera i så många år för att få bli läkare?

# Varför vill du få läkartiteln?

# Av vilken anledning vill du jobba med sjuka människor?

2011-08-25 @ 16:46:22
Postat av: Underläkaren

Jag skriver mycket om det tidigt i min blogg.Att det var många år att studera var inget som avskräckte mig, snarare tvärtom. Jag tycker om utmaningar. Har man dessutom bestämt sig för något är det bara att gör, oavsett vilken tid det tar.Jag har aldrig tänkt på "titeln" som sådan. Jag ville bli läkare sen jag var ganska ung. Det började med en bok jag läste och är sedan ett beslut som växt fram. Det är en fantastisk kombination av teori, praktik, naturvetenskap, filosofi och något så klyschigt som att faktiskt få ägna sin tid åt att hjälp människor - belönande och meningsfullt. Sen är det ett hyfsat välbetalt yrke. Man blir inte onödigt rik och det är ingen fantasilön men jag klarar mig fint vilket är bra.Sjuka människor har aldrig avskräckt mig. Jag vet att endel tycker det är äckligt med sjukdom men jag har inte det problemet.Varför undrar du?/Underläkaren

2011-08-26 @ 12:29:19
URL: http://underlakaren.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0