Lite förvirrat

Det väller in mer och mer saker att göra. Scheman, möten, förbättringsarbeten, patienter som hör av sig och patienter som inte hör av sig och glada tillrop från kollegor som brukar resultera att det är något jag ska fixa. E-posten, inkorgen, internmeddelande via journalsystemet och mina egna små kom-ihåg-lappar strömmar mot mig snabbare än jag hinner beta av dem.

Jag brukar vara stresstålig och jobba effektivt när jag har mycket att göra. Det som jag inte hinner beta av omedelbart lägger jag i en "att-göra-senare-hög" som jag med jämna mellanrum tittar igenom och ser till att tömma. Det fungerar fint hemma där jag far fram som en tornado mellan tvättmaskinen, sovrumsprojektet, klubbaktiviteter och affären - och den lilla kalendern är min "att-göra-senare-hög".

Men på jobbet... jag får inte till en fysisk hög med uppgifter att ta tag i. För jag kan inte skriva ut alla intressanta mail och internmeddelanden eller lägga posten på signeringslistan. Och kalendern på skrivbordet synkar inte med mottagningskalendern på datorn vilket kräver ständiga dubbelcheckningar. Så jag sitter kvar en stund över tiden och flyttar papper från hög till hög och funderar på allt annat än att att avsäga mig en del uppgifter.

För jag tror det går att lösa. Jag har massor av tid, den är bara inte tillräckligt välplanerad...

Kommentarer
Postat av: Lena

hur många timmar jobbar du i genomsnitt per vecka?

2010-03-15 @ 19:55:33
Postat av: Underläkaren

Jag försöker jobba mina 40 timmar... blir kanske några fler, säg 45. Sen går man ju jourer men då tar man ju oftast ut ledighet motsvarande den tiden. Det kan bli en 50 timmar på en vecka, men då tar jag en vecka ledigt nu och då så det är inte så synd om mig! :) Å andra sidan ägnar jag mycket av min fritid åt jobbrelaterade saker, framför allt fortbildning. Att läsa på grundläggande medicin och ny forskning kan omöjligt rymmas inom ramen för ordinarie arbetstid.

2010-03-15 @ 23:02:12
URL: http://underlakaren.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0