Mjuk ST-start

Den egna mottagningen hann inte bli så fullbokad. Men kul var det. Inte som stressen på akuten, inte så spretiga fall som på primärvården och lagom svåra patienter med precisa frågestllningar. Mest arbets-EKG såklart, men det är ganska kul det också.

Det enda som frustrerar än så länge är det där med hur mottagningens datorsystem funkar rent praktiskt. Att boka in en egen patient, lägga någon på sin väntelista eller bestäla prover är oändligt kryptiskt och gör man fel kan patienten försvinna i systemet för alltid. Häromdagen hittade jag en patient som satts på väntelista till en kollega med väntetid 90 månader i stället för 9... Inte bra.

Hursomhelst. Nu är det helg. Sitter i soffan med en kopp te och funderar på att gå en promenad på stan. Känner mig lagom lugn och harmonisk. Som om jag var på rätt plats i livet. Ingen stress och mest glada lenden vart jag vänder mig.

Det kommer alltid andra tider, men just nu ska jag nog göra en kopp te till.

1 veckan

Yeah! Nu har jag genomlidit min första vecka. Hittade lite saker att göra. Lärde mig rutinen vid arbets-EKG, hur man bokar in patienter och avlastade på akuten.
Nästa vecka: egen mottagning.
Coolt!

Första dagen igen...

Dök upp på jobbet som jag tror mig känna ganska väl sedan AT-tiden. Några glada tillrop: "Var har du varit?" och "Börjar du ST här, vad kul!" Min buttra favoritöverläkare uttryckte sig mer kärleksfullt än på länge: "Så du ska börja ST här, stackare. Vem lurade dig till det? Men, det finns väl värre ställen att vara på..."

Som ny ST har jag en vecka på mig att komma till rätta. Jag började med att städa ut föregående person från mitt kontor och slänga ut lite onödiga fåtöljer. Bokade en tid i förrådet för att kika på vad det finns för möbler och flytta skrivbordet så jag kan se ut genom fönstret.

Sen några vändor till sekreterarna för att fixa mina behörigheter, rätt förskrivarkod och nytt passerkort.
Smet med på ett arbets-EKG vilket jag ändå skall se till att lära mig. Signerade ett förskrämt labbsvar. Plockade ner en tavla.

Och sen, klockan 13.35, satt jag vid ett stort tomt skrivbord och kände att nu, nu är jag beredd att börja vara ST-läkare. Men jag har en hel vecka på mig innan jag får ha min egen mottagning!

Tidsfördriv efterlyses!

Gott Nytt År, Legitimation och ST

Det har varit mycket nu ett tag, precis som de senaste sju åren. Men nu sitter jag i alla fall här med avklarad och godkänd AT-tenta, 2000 kr fattigare och en läkarlegitimation från socialstyrelsen rikare. Lättnaden översköljer mig för några sekunder. Det nästan pirrar i maggropen. Tänk att det som man kämpat för hela sitt vuxna liv blivit verklighet. Jag är läkare. Det är stort.

Det är ingenting. Det är nu som jag ska börja på riktigt, nu börjar min tjänstgöring för att bli specialistläkare. Ett nytt berg att bestiga. Mer jobb, ansvar, kurser och utbildningar. Det är kommer att bli jobbigt, roligt och helt rätt.

I morgon, då börjar min ST. Nu ska jag bli specialistläkare i Internmedicin.

RSS 2.0