Varför dessa missnöjda pip?

Är det någon som har reflekterat över att allt på ett sjukhus ger ifrån sig väldigt ilskna och stressade pip vid minsta missnöje? Respiratorer, pumpar, dörrar, rumslarm, telemetri-stationer, ambulanslarm, telefoner och inte minst sökare och riktiga larm. Alla trumpetar de ut - högt, gällt och ljudligt - att något riktigt illa har hänt och att det är på den hörandes axlar att åtgärda det.

I början skar nämnda ljud genom hela ens väsen, man hoppade högt vid minsta blipp, övertygad om att någon höll på att dö. Nu har man slutat tror att någon ska dö när det börjar tjuta. Men man hoppar till, går upp några slag i puls och tillägnar fridsmarodören en mordisk tanke. Man behöver inte vara doktor för att inse att det inte är särskilt hälsosamt.

Varför inte snälla små surranden från sökaren, dörren och telemetrin - man hör dem ju likväl? Och sedan kanske ett argt pip om man fortsätter ignorera dem? Inte är i alla fall jag så lat att jag struntat i något som jag vet är bråttom med bara för att det inte skriker åt mig.

Som det är nu känns det som man får skäll innan man ens gjort någonting. Vilket jag med viss självinsikt kan erkänna är det egentliga problemet: att känna sig falskeligen anklagad varje gång en kollega söker en för att fråga om man ska ta en kaffe ihop...

Kommentarer
Postat av: Emilie

Jaha, det är därför doktorer söks så ofta. DE ska dricka kaffe

2010-02-20 @ 16:55:12
Postat av: J

Känner igen det där med reaktionen på olika larm. Jobbar på en MAVA i mellan sverige där vi har telemetriövervakning. Det röda larmet (livshotande arytmi) har samma pling som hissljuidet i vissa tv-serier. Så jag har letat telemetriskärmen ett antal gånger här hemma.. Snacka om yrkesskada=)

/ssk på mava

2010-02-21 @ 17:59:02
Postat av: Ellinor

Så sant! Själv är jag väldigt bra på att stänga ute ljud, så jag hör dem inte ens längre (åtminstone inte medvetet)... Jag blir alltid lika överraskad när någon frågar "vad var det där som lät" =)

2010-04-09 @ 10:34:18
URL: http://myransmemoarer.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0