En ständigt föränderlig arbetsplats

Undrar om det är vanligt att det är sådan omsättning av personer som på en AT-läkares arbetsplats? (Om man med sådan räknar sjukhuset där han eller hon har sin anställning.) Efter snart ett år och medicin-, kirurgi- och psykblocken så gott som avklarade kan jag konstatera att mer än hälften av mina AT-kollegor från starten har bytts ut. 

 

Jag tänker på den alltid lika hjälpsamma och lite excentriska tjejen med den breda skånskan som gett sig av till kliniken där hon äntligen kan lära sig amputera. Pojkflickan med det stora pojkintresset som faktiskt hängde kvar i helt fel specialité i två år innan hon flyttade - för att hon var kär i en av ambulanskillarna. Den blivande endokrinologen som egentligen inte trivdes i vår lilla stad med sitt begränsade uteliv men som ändå vickade kvar ett tag för sällskaps skull innan han drog åter till studieorten. Och killen som gjorde AT och halva ST innan barnpassnings- och randningsbehovet tvingade honom och sambon till svärföräldrarna på västkusten. Alla är de borta, ersatta av nya, oerfarna och nervösa AT-läkare som nu kommer till oss lite äldre för stöd och råd.

 

Idag kan jag knappt förstå hur jag orkade plugga, orkade var ny på avdelningen med nya ansikten att presentera sig för varje vecka. Egentligen är det en lyx att få stanna ett halvår på en klinik. Ändå snurrar världen för fort. Någon som vill ha mig som ST-läkare? Krav: Stabilitet och oföränderlighet. I alla fall ett tag.


Kommentarer
Postat av: lisa

Hej!

Jag har läst och följt din blogg sida.

Du verkar vara en läkare som verkligen gå in för att ge patienten allt till 100%.

Så på din fråga: Någon som vill ha mig som ST-läkare?

Säger jag så här: JAG VILL HA DIG.

Men så har jag en fråga till dig. Jag bor i Västerås kommer du att börja jobba där då?

2009-04-09 @ 22:13:57
Postat av: Underläkaren

Tack för komplimangen! Tyvärr har jag inte några planer på att flytta till Västerås. Jag är ganska trött på att flytta över huvud taget om jag skall vara ärlig. Hoppas att jag kan bli kvar där jag är nu ett tag till... är som sagt ganska trött på ständig förändring!

2009-04-09 @ 23:44:55
URL: http://underlakaren.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0