Inlägg nr 200!

Jag brukar alltid lägga märke till varje gång sidtalet går jämt upp i hundra när jag läser en bok. 100, 200, 300 och så vidare. Häromdagen lade jag märke till att bloggen väntar på sitt 200 inlägg. Så vad ska det handla om?
Vad har allt annat handlat om?

En nyfunnen vän och tillika kollega, som gjort sig omaket att läsa genom hela min blogg(!), var eld och lågor. "Du skriver allt jag tänker men inte pratar om" löd domen. Om så är fallet är det fantastiskt. "Och så skryter du endel!" Guilty as charged. Nog filar jag till en hel del också. Men, det bjuder jag på.

Så vad tänker jag på? Vad tänker en nybakad doktor? Eller ny och ny, fyra år har jag jobbat, ganska mycket har förändrats. Jag satte mig själv att läsa igenom bloggen men var tvungen att stanna upp efter några inlägg. Vem var den där tjejen som skrev de där entusiastiska inläggen i början? Inte är det då den jag är idag inte! Jag är inte så där nervös så att världen darrar när jag går till jobbet, fast inte heller lika rosigt själaglad när jag somnar på kvällen.

Det är inte konstigt, det är som med alla förälskelser - när fjärilarna landat har man förhoppningsvis byggt något vackert och varaktigt. Det är en ny tanke, att jag måste fundera på hur jag ska relatera till jobbet på lång sikt på ett sätt som gör relatonen sund och stark i ställlet för tärande och bräcklig. Så jag inte vaknar upp en dag och med förfäran inser att jag inte bara känner för att ligga kvar i sängen utan dessutom känner olust vid tanken på att gå till jobbet, något som allt för många gör varje dag.

Följ min blogg så får vi se vart den tanken leder.


Kommentarer
Postat av: Doktoranden

Har läst. Läser. Kommer att läsa.

2012-01-10 @ 21:34:25
URL: http://doktorandtankar.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0