Argh!

Jag är så arg att jag skakar. Väggen på mitt kontor har en nytillkommen fläck efter en kulspetspenna som slängdes i väggen med stor kraft.

Jag har precis börjat lära mig EKO, ultraljudsundersökning av hjärtat. Jag har fått några timmars introduktion till denna konst som tar år att bli bra på. Så skulle vi göra mitt första EKO, jag och handledaren. Efter några minuter tog han transduecern från mig och fullföljde undersökningen i ett för mig rasande temot. Förkortningar haglade i luften, gryniga bilder passerade på skärmen. "Bra, nu kan du diktera" sa han och gick.

Han lämnade mig med en tillsynes omöjlig uppgift. Känslan kan jämföras med den en pianoelev skulle känna om hon efter att ha lärt sig blinka lilla stjärna förväntades spela upp för en symfoniorkester. Tre timmar, många böcker och godtyckliga mätningar senare hade jag fått ihop en journal som ändå skulle skrivas om av min handledare dagen efter.

Så jag gick ner på akuten och beklagade mig för en ny AT-läkare. Hon var minst sagt stressad men lyssnade ändå på min frustration under det att hon dikterade en inläggningsjournal. "Nu vet du hur jag känner mig varenda dag" sa hon syrligt och lämnade mig för nästa patient.

Kvar satt jag och skämdes lite över att jag blivit så egocentrerad men valde att se det som trösterikt att jag inte var ensam om att känna mig totalt inkompetent. Gick tillbaks till kontoret och skrapade bort det mesta bläcket från väggen. Nu ska jag träna bort lite av ilskan. Nästa gång ska jag inte kasta pennor. Antingen ska jag kräva mer hjälp av min handledare eller så ska jag använda energin till att bli världens bästa EKO-kardiograför. Och som påminnelse har jag en blå liten prick bredvid min anslagstavla.

Kommentarer
Postat av: Fia

Hur gammal är den där handledaren? Jag ser en gubbe framför mig som har jobbat över pensionsåldern.

2011-02-24 @ 19:43:26
Postat av: Underläkaren

Nja, han är lite över 50. Han är hemskt duktig men tyvärr lite less på jobbet så det blir lite slarvigt ibland.

2011-02-26 @ 19:59:27
URL: http://underlakaren.blogg.se/
Postat av: ordsallad

Jag ser diktatet framför mig: "Patientens insida visualiseras något grynig och flimmrande. EF eventuellt beräknad av överläkare. Pga bristande handledning kan aorta inte skymtas bland flimmret, men den är troligen u.a."

Vilket stolpskott till handledare, f.ö.

2011-03-05 @ 00:16:44
URL: http://ordsallad.wordpress.com
Postat av: Underläkaren

Hahaha! Tack ordsallad, det var precis vad jag behövde höra!

2011-03-09 @ 15:57:01
URL: http://underlakaren.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0