Doktor sjuk!

Så är man sjuk igen, andra gången i år. Vinterkärksjukan i och för sig, tyder inte på särskilt nedsatt immunförsvar. Men hu vad eländig man kan vara.

"Det är lätt för doktorn att säga som inte är sjuk!" sa en av mina mer gnälliga patienter en gång när jag uppmanat henne att ta sig ut lite mer.

Nu är jag inte lika käck: ligger här med piller, febertermometrar, vätskersättning och mjuka filtar och gråter så fort något vidrör min ömma hud. Jag är så slut att jag blir anfådd av att gå till kylskåpet. Älsklingen får serva med den lilla mat jag får i mig eftersom köket ligger så långt bort. Måste bryta samtalet med lilla mamma efter en stund eftersom jag inte orkar hålla tankarna samlade. Så eländig kan jag inte minnas att jag varit nångång. Men det har jag säkert varit. Man glömmer fort sina svaga stunder.

Försöker få till en slutkläm, men det vill sig inte. Energin är slut. Den skulle handla om att när man är akut sjuk behövs lite ömkan, men för att ta sig ur svackan efter en sjukdom behövs en hejarklack. Jag skall förstå mina patienter men det de behöver från mig för att bli bättre är oftare en puff än en klapp.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0