Handledarsamtal

Hade samtal med min ST-handledare i förra veckan. Vi gick igenom hur jag tycker det går och mina planer för framtiden. Det var bra, lite stelt och styltat kanske men skönt att tänka framåt.

 

Satt dock och tryckte på en fråga jag inte fick fram: "Hur tycker du att det går för mig?" Som hörs på formuleringen kan jag inte säga så, det låter som jag fiskar efter beröm. Det jag vill veta är snarare om det är något jag bör ändra på eller läsa på speciellt. Är jag kass på blodbrist? Klagar systrarna på mina långa ronder? Men den typen av feedback får man sällan. Feedback över huvud taget är sällsynt. Om man flexar in och ut inom givna tidsramar och syns så lite som möjligt kan man klara sig ganska länge i Landstingsvärlden. Ingen förväntar sig att man skall sträva efter att utvecklas bara man håller verksamheten flytande. Och om man syns och jobbar hårt får man sig ännu mer jobb tilldelat eftersom man blir känd som en person som fixar allt.

 

De flesta kollegor i min generation är inte lika karriäristiska som den generation som står på tur för pensionen. Vi värderar andra saker i livet än att blir disputerade specialister innan vi är 30. Själv har jag många fritidsintressen som mer än en gång har fått gå före en kurs jag egentligen borde gå och allt studerande jag skulle hinna med nattetid om jag bara lade manken till. Men jag vill bli mer än bara medioker, jag vill bli riktigt bra!

 

Ska fila på frågeformuleringen till nästa gång, förslag mottages tacksamt.


Kommentarer
Postat av: Dr Never

Kanske något i stil med: "är det något (du tycker) att jag borde tänka på/jobba med?"

2010-11-29 @ 12:22:10
URL: http://drnever.wordpress.com
Postat av: Emilie

Ibland känns det som att läkare och sjuksköterskor inte ens jobbar under samma tak. Både arbetsgrupperna borde vara mer öppna för ett större och närmare samarbete samt berätta mer för varandra vad som fungerar bra/dåligt. Jag vet att många läkare är "skräckdoktorer" inför ronder och sjuksköterskorna skulle helst skippa ronden. Medan andra läkare ses som riktiga stjärnor. Jag kan tänka mig att även läkare tänker så. Det var jättesvårt att komma ut som ny syrra i somras och höra hur läkarna suckade på ronderna för att man faktiskt inte kunde allt. Brist på kommunikation från båda hållen kanske?

2010-11-29 @ 14:28:36
URL: http://solbarn.blogg.se/
Postat av: Ova

Ta inte efter vissa äldre kollegors nonchalanta sätt. Och skriv så att man ser vad det står. Alla läkare skriver oläsligt :)

2010-12-05 @ 09:33:07
URL: http://ovasblogg.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0