Handledarsamtal II

Stötte ihop med Handledaren idag så jag frågade, det blev nog fel.

"Handledaren! Jag har funderat på en sak, vet inte riktigt hur jag skall formulera mig. Men jag skulle jag vilja ha lite feedback på hur jag skall göra för att bli en riktigt bra doktor. Om det är något speciellt jag skall tänka på, ändra på eller läsa på." sa jag och fick svaret: "Jag förstår: jobba hårt, skaffa volym och se till att se så mycket som möjligt. Det är enda sättet"

Jag är inte nöjd, men vet inte vad jag förväntat mig. Hade jag vetat hade jag ju inte frågat. Måste nog fundera lite till.

Kommentarer
Postat av: dr E

Mitt tips: Utgå från målbeskrivningen - det är ju den som i slutändan avgör vad du faktiskt ska kunna för att bli godkänd som specialist. Föreslå för handledaren att ni vid era kommande träffar går igenom den, del för del, och diskuterar hur långt du har kommit hittills och hur du ska gör framöver för att uppfylla målen.

Om man lusläser dokumenten så framgår det faktiskt ganska tydligt att det är handledarens uppgift att ge dig feedback och konstruktiv kritik. Lyft fram de delarna på handledarträffen! Ännu mer användbart blir det om man går till specialistföreningarna, där de allra flesta har gett ut sin egen version av målbeskrivningen med egna kommentarer och förtydliganden.

Länken går till Socialstyrelsens sida med målbeskrivningar för alla bas- och grenspecialiteter.

Postat av: Underläkaren

Tack dr E! Har kollat en del i målbeskrivningen och den är ganska luddig, åtminstone vad gäller den allmäna Internmedicinska delen. "Ha god kunskap om" "Kunna handlägga självständigt" osv. Men jag tar fram den när jag planerar randningar och så.

2010-12-01 @ 23:40:49
URL: http://underlakaren.blogg.se/
Postat av: Lena

Hallå Doktorn!!!! Vad är du? Väntar på skriveri från dig. :)

2010-12-17 @ 22:07:05
Postat av: Lena

Snart har du varit borta från bloggen din i 1 månad :(

2010-12-27 @ 22:53:29
Postat av: kickan34

hej vad heter du?! du kan svara i mail om du vill.. bara det att jag hade en kompis på gymnasiet som e 28 år idag, som skulle bli läkare, och hade kommit in oxå. Men som sagt det behöver inte vara just du. MvhKickan34

2010-12-28 @ 18:12:53
URL: http://kickan34.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0