SK-Kurs

Som ST-läkare kan man ansöka om statligt finansierade så kallade SK-kurser. Många är kallade men få utvalda. Endel ST-läkare lyckas visst aldrig komma med på dessa eftertraktade kurser. Jag har dock haft turen att komma med på en under första halvåret som ST - vilket flyt! Till och med min handledare höjde ett ögonbryn och nickade gillande.

Men det som verkade så bra jobbmässigt har visst en viss inverkan på ens privatliv. Det är söndag kväll och jag har precis använt en halv helg till att resa, utanför arbetstid, utan ersättning. Jag sitter ensam, på ett hotellrum men min MacBook som enda sällskap. Eftersom det är söndag finns ingen restaurang på hotellet så jag måste leta mig ut på stan för att hitta något att äta.

Men vadå, "det får man väl offra när man vill göra karriär" som en kompis kläckte ur sig. Jag har inte begrundat det faktum att jag på något sätt håller på att göra karriär särskilt mycket, men jag ser fram emot att i morgon sitta i skolbänken igen. Lära mig saker, få ställa frågor, anteckna och stryka under med fina färgpennor. Det var ett tag sedan. Träffa nya folk, knyta kontakter och kanske passa på att shoppa när man för en gångs skull är i storstaden.
Det är ett intressant jobb man har. Nyfikenheten inför kursen övervinner nog bitterheten över den förstörda söndagen, än så länge.

Kommentarer
Postat av: Lena

hur länge håller kursen på då?

2010-05-03 @ 18:05:02
Postat av: Underläkaren

Den här höll på en vecka, men det är olika från kurs till kurs.

2010-05-17 @ 22:31:58
URL: http://underlakaren.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0