Första dagen igen...

Dök upp på jobbet som jag tror mig känna ganska väl sedan AT-tiden. Några glada tillrop: "Var har du varit?" och "Börjar du ST här, vad kul!" Min buttra favoritöverläkare uttryckte sig mer kärleksfullt än på länge: "Så du ska börja ST här, stackare. Vem lurade dig till det? Men, det finns väl värre ställen att vara på..."

Som ny ST har jag en vecka på mig att komma till rätta. Jag började med att städa ut föregående person från mitt kontor och slänga ut lite onödiga fåtöljer. Bokade en tid i förrådet för att kika på vad det finns för möbler och flytta skrivbordet så jag kan se ut genom fönstret.

Sen några vändor till sekreterarna för att fixa mina behörigheter, rätt förskrivarkod och nytt passerkort.
Smet med på ett arbets-EKG vilket jag ändå skall se till att lära mig. Signerade ett förskrämt labbsvar. Plockade ner en tavla.

Och sen, klockan 13.35, satt jag vid ett stort tomt skrivbord och kände att nu, nu är jag beredd att börja vara ST-läkare. Men jag har en hel vecka på mig innan jag får ha min egen mottagning!

Tidsfördriv efterlyses!

Kommentarer
Postat av: Doktoranden

Tidsfördriv? Starta upp lite forskning?

2010-01-15 @ 09:10:16
URL: http://doktorandtankar.blogspot.com
Postat av: Underläkaren

Forskning! Ja, varför inte? Det enda som hindrar mig är nog just storleken på sjukhuset. Inget universitet i närheten. Sen har jag alltid tänkt att jag vill vara kliniker ett tag, snubbla över något medicinskt problem med mkt konkret grund och sedan forska på det när jag behöver en paus på några år. Tack för att du länkar min blogg, förresten!

2010-01-15 @ 20:40:33
URL: http://underlakaren.blogg.se/
Postat av: Anna

Hej!När du sökte in till läkare, hade du 20.0 eller kom du in via intervju?Tacksam för svar!

2010-01-30 @ 20:44:13
URL: http://lifebyanna.blogg.se/
Postat av: Underläkaren

Hej Anna!Jag sökte på betyg och hade tur att komma in, det fanns ingen intervjuv på mitt universitet - vilket jag iofs tycker är synd. Om inte annt så skulle intervjuv kunna gallra bort direkt olämpliga personer vilket det tyvärr finns endel.

2010-01-31 @ 13:04:59
URL: http://underlakaren.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0