Lördag natt

Det är lördag kväll, snart söndag. Mina kompisar/kollegor sitter hos en kompis/kollega, dricker gott och filosoferar kring ditten och datten. Jag kunde inte slå mig till ro. Funderade över ett provsvar som jag saknade och om jag råkat dubbelboka någon patient på måndagen. Måste få veta, måste slappna av.

Det slutade med att jag tog en "promenad". Kunde inte erkänna att jag drog till jobbet mitt i helgen. Bara för att jag inte kan släppa det.

Sitter på mitt kontor, datorn surrar, annars tystnad. Odlingen var negativ vilket innebär att jag inte missat en ledinfektion. Man har lyckats dubbelboka patienter åt mig, lägger en lapp till sekreteraren som kommer att fixa det innan jag hinner till jobbet på måndag. Så var det gjort. Släcker och går. Bär med mig lite irritation över dubbelbokningen men lättnad över provsvaret.

Jag vet att jag nog lever för mycket i mitt jobb. Pratar om det, bloggar om det, går dit när jag är ledig... Samtidigt ger det mig en stor glädje och mening. Jag har hellre ett meningsfullt jobb som engagerar mig på min lediga tid än ett tråkigt jobb som jag genomlider alla veckans arbetsdagar.

Det bästa vore väl att ha glädje när man jobbar men förmåga att släppa det när man är ledig. Men jag vet inte riktigt hur det ska gå till, och jag saknar avstressade förebilder som kan ge mig ett gott exempel på hur man balanserar dessa två.

Kommentarer
Postat av: Ova

Jag arbetar som operationssjuksköterska. Eftersom man efter en operation inte träffar patienten mer, om patienten inte reopereras, kan jag släppa patienterna helt när jag är ledig.Det är skönt att slippa tankar som en vanlig sjuksköterska har, som kollade jag de där proverna, gav jag det läkemedlet då, rapporterade jag allt, osv.Men egentligen tror jag att det beror på om man känner sig trygg i sin yrkesroll. Är jag väldigt noggrann och försäkrar mig om att jag gör allt rätt, behöver inte de där tankarna dyka upp. För de finns nog hos op.sköterskor också. Tex, kastade jag ligaturrullen, visst dubbelkollade jag att risslersugen var hel, visst stämde alla nålar osv.

2010-04-18 @ 13:59:05
URL: http://ovasblogg.blogspot.com
Postat av: carro

Jag håller med! Hellre ett jobb som engagerar en o att man inte släpper det helt då man är ledig, än ett jobb som man tycker det är plågsamt att gå till.

Jag tror också det är bättre att kolla upp sånt man oroar sig för, än att sitta och grubbla en hel dag (till). Ha det fint! :)

2010-04-18 @ 18:32:24
URL: http://carolinebohm.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0