Distriktets vedermödor, vecka 2

Andra veckan inleddes med att jag längtade tillbaks till akuten. Dels på grund av känslan av att det händer något med hyfsad hastighet på akuten, dels på grund av närvaron av kollegor. En distriktsläkares vardag är minst sagt ensam. Visst har jag handledare och visst ställer de upp när jag behöver hjälp men jag sitter ändå ensam på mitt kontor största delen av tiden.

 

Veckan reflektion kring patientflödet är att detta är minst sagt varierat. Jag har turen att vara på en välbemannad vårdcentral där AT-läkarna inte i första hand förväntas bidraga till produktionen utan för en gångs skull betraktas som de lärlingar vi är. Ändå känns det nästintill hopplöst när man inser vilket kunskapsfält man förväntas täcka som distriktsläkare. För att ta ett exempel från mitt dagsprogram: Första patienten hade problem med ett knä, andra med svullna leder, tredje med bröstsmärtor, fjärde med blod i avföringen, femte med yrsel, sjätte med eksem, sjunde med nedstämdhet och så vidare. Även om jag hinner läsa på om varenda patients åkomma känns det som det kommer att dröja så länge innan det dyker upp ett liknande problem igen att jag då kommer att ha glömt hur det var man skulle handlägga det. Man börjar förstå hur någon ens kan fundera på att specialisera sig på ögats främre segment!

 

Det enda som är ständigt återkommande verkar vara trötta gamlingar och hostiga barn.


Kommentarer
Postat av: Lena

Vad skulle du helst vilja jobba när du är färdigutbildat?

Jag vet att du tidigare har skrivit att du har blivit erbjuden att få jobba på medicin avd.Men vad känner du att du skulle vilja jobba med när du är färdigutbildat?

självklart kan du under tiden ändra dig men vad känner du JUST NU?

2009-05-19 @ 20:03:08
Postat av: Underläkaren

Jag har medvetet försökt undvika att känna efter för mycket än så länge. Anledningen är att jag vill göra min AT med så öppna ögon som möjligt så jag slipper tänka "Det här kommer jag ändå inte att jobba med i framtiden" och därmed riskera att inte lära mig så mycket som jag har möjlighet till. Om några månader, när jag nästan är klar med min AT så ska jag ta mig en ordentlig funderare och kolla vilka möjligheter som finns men idag kan jag inte ge dig något svar.

2009-05-19 @ 21:01:15
URL: http://underlakaren.blogg.se/
Postat av: Lena

Okej! Men en sak till när du är färdigutbildat och har börjat på ett ställe och fått en fast tjänst.

Så skulle det var underbart om du kunde fortsätta med din blogg. För den är så bra.2009-05-19 @ 21:15:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0