Inte som på film

Ett år som AT-läkare. Lite ångest för framtiden har börjat krypa på. Vad vill jag bli? Vem vill ha mig?

Stod utanför matsalen häromdan och tittade på den föga frestande menyn: Köttbullar, pulvermos och lingonsylt. Tyvärr var alternativen inget vidare lockande heller - Quorngryta och Redd Grönsakssoppa. Ändå var jag tvungen att äta i matsalen eftersom jag för länge sedan tappat den disciplin som krävs för att ta med lunchlåda varje dag. Medans jag stod där och filosoferade över att jag nog trots allt ville äta i matsalen eftersom det är där man umgås och att min ekonomiska medvetenhet sjunkit så lågt att jag till och med börjat köpa färdigriven västerbottensost kom chefen på medicin fram till mig med ett klurigt leende på läpparna. "Och vad ska underläkaren göra när hon är färdig med sin AT?" jag fnittrade till (faktiskt, fnittrade, så oprofessionellt!) och skruvade på mig "För du får ju gärna komma och jobba hos oss." fortsatte han när jag inte verkade ha mål i mun. "Eh, en fast ST-tjänst direkt?" sa jag förvånat. "Javisst, eller ett vick, du gör som du vill. Vi syr ihop något som passar dig."

Jag gjorde ett lamt försök att spela svårfångad. Frågade lite viktigt hur planeringen såg ut framöver avseende fortbildning och utveckling av verksamheten. Men innerst inne kändes det som om jag redan var fast. Min kollegas ord ringde i huvudet: "Alla vet att du kommer att bli medicinare utom du!" Jag log brett, tackade för erbjudandet och lovade att tänka på saken.

Jag är svag för smicker men kanske är det medicinare jag skall bli trots allt...

Kommentarer
Postat av: anski

Grattis, va skönt att ha fått ett erbjudande bara så där!! En riktig självförtroende-boost ju! Du kan ju alltid göra Vilken läkare ska du bli-testet som florerar på facebook annars... :o)

2009-04-16 @ 20:45:21
URL: http://anski.blogg.se/
Postat av: Lena

Hej!

Jag har skickat ett mail till dig.

Vore jättetacksam om du vill svara.

2009-04-16 @ 21:41:25
Postat av: Elin

"Vi syr ihop nåt som passar dig" - vilken grej! Det är ju så man bara drömmer om att det ska bli. Grattis!

2009-04-19 @ 09:33:51
URL: http://elinsord.bloggagratis.se
Postat av: Lena

Vad håller du hus nånstans?

Saknar dina inlägg.2009-05-04 @ 16:26:09
Postat av: Lena

Tjohoooooo! Vad håller du hus? Du har väll inte slutat med att skriva på ditt blogg eller...?

Jag saknar dina blogg inlägg.

2009-05-10 @ 20:39:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0